Kérdezze munkatársunkat: +36 29 / 320 264

Kingstone Carton Fix gipszkarton ragasztó

A Kingstone Carton Fix gipszkarton ragasztó egy gyárilag előkevert fehér, beltéri, nagy szilárdságú gipszkarton ragasztó.

  • Cikkszám: 6131
  • Elérhetőség: Rendelhető, nincs készleten
  • Gyártói cikkszám: 6131
  • Gyártó: King Stone
  • Kiszerelés: 20 kg-os zsák
  • Minimum rendelhető mennyiség: 1 20 kg-os zsák
  • Ár: 2.667 Ft,-2.400 Ft,-

Kingstone Carton Fix gipszkarton ragasztó

Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz, melynek következtében stabil rögzítést biztosít a gipszkarton táblák beépítéséhez.

A megadott Kingstone Carton Fix gipszkarton ragasztó ár a 20 kg-os zsákra vonatkozik.

Műszaki adatok

Anyagigény4–5 kg/m2
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés8 l csapvíz 1 zsák/20 kg Kingstone Carton Fix gipszkarton ragasztóhoz
Bedolgozási idő1 órán belül ajánlott felhasználni
Teljes kötési idő24 óra
Hőmérséklet+5°C – + 25 °C között
PáratartalomA megadott értékek 42%-os relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek
Kültéri / beltériKizárólag beltéri felhasználásra ajánlott
Tűzvédelmi besorolásA1
Kiszerlés20 kg-os zsákban kapható

Alkalmazási terület

Gipszkarton lapok simított alapvakolatokra, téglára, pórusbetonra, beton falakra történő rögzítéséhez. Belső térben, alacsony páratartalmú helyiségekben.

Az alapfelület jellemzői

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, mozgás- és zsugorodásmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről.

Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a ragasztó nem alkalmazható.

Alapozás

A felületet szükséges a termék felhordása előtt Kingstone Grund Fix univerzális mélyalapozóval kezelni a megfelelő tapadás elősegítésére.

Feldolgozás módja

A Kingstone Carton Fix gipszkarton ragasztót öntsük a szükséges vízmennyiséghez, keverjük alacsony fordulatszámon csomómentesre keverőgépbe fogott fúrószárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át.

A ragasztót a gipszkarton lemezre pogácsázva a gipszkarton lemezgyártó irányelvei alapján hordjuk fel és helyezzük el a fogadófelületre. A bekevert anyagot javasolt kb. 60 perc alatt felhasználni.

Fontos tudnivalók

+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a ragasztó nem használható. A ragasztó száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.

A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát!

Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítés, termékszabvány

ÉMI TÜV SÜD Kft. által kiadott 2008/2–00127 sz. V J. MSZ EN 13279-1.

Tárolás, eltarthatóság

Zárt, fagymentes, száraz helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5°C – +25°C között).

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.