Kérdezze munkatársunkat: +36 29 / 320 264

Kingstone Gips Glett 6-30 gipszes glettelő vakolat

A Kingstone Gips Glett 6-30 gipszes glettelő vakolat egy gyárilag előkevert fehér, beltéri, nagy szilárdságú glettelő vakolat 6–30 mm vastagságig.

  • Cikkszám: 6231
  • Elérhetőség: Rendelhető, nincs készleten
  • Gyártói cikkszám: 6231
  • Gyártó: King Stone
  • Kiszerelés: 20 kg-os zsák
  • Minimum rendelhető mennyiség: 1 20 kg-os zsák
  • Ár: 3.480 Ft,-3.132 Ft,-

Kingstone Gips Glett 6-30 gipszes glettelő vakolat

Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz, melynek következtében repedés- és zsugorodásmentes felületet ad. Festhető és tapétázható, kizárólag beltéri felhasználásra.

A megadott Kingstone Gips Glett 6-30 gipszes glettelő vakolat ár a 20 kg-os zsákra vonatkozik.

Műszaki adatok

Anyagigény0,8 kg/m2/mm/réteg. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés10 l csapvíz 1 zsák/20 kg glettanyaghoz
Bedolgozási idő60 perc
Kötési idő kezdete80 perc
Rétegvastagság6–30 mm/réteg
Csiszolhatóság8 óra, a réteg vastagságtól függően
Átvonhatóság8 óra, a réteg vastagságtól függően
Hőmérséklet+5°C – +25°C között
PáratartalomA megadott értékek 42%-os relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek
Kültéri / beltériKizárólag beltéri felhasználásra használható
Tűzvédelmi besorolásA1

Felhasználási terület

Tégla, pórusbeton, beton falak és mennyezetek, valamint nagy rétegvastagság kiegyenlítést igénylő alapvakolatok glettelésére, vakolására és horonyjavításra alkalmas, szokásos páratartalmú helyiségekben.

Az alapfelület jellemzői

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza
részeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről.

Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a glettelő vakolat nem alkalmazható.

Alapozás

Amennyiben a felület nagy nedvszívású, a glettelés megkezdése előtt ajánlott a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata. A GROUND FIX univerzális mélyalapozóról részletes információt talál a termék adatlapján.

Feldolgozás módja

A Kingston 6–30 Gips Glett-et öntsük a szükséges vízmennyiséghez, alacsony fordulatszámon keverjük csomómentesre keverőgépbe fogott fúrószárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át. 6–30 mm rétegvastagságba húzzuk fel egy rétegben, rozsdamentes glettvassal.

Az első réteg teljes megszilárdulása után (8 óra) vihetjük fel a következő réteget. A bekevert anyagot javasolt kb. 60 perc alatt felhasználni.

Fontos tudnivalók

+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a glett nem használható. A glett száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt.

Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és mennyezetfűtés esetén a fűtésrendszert a glett teljes szilárdulásáig TILOS üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel! 

Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat!

A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítések, termékszabvány

ÉMI TÜV SÜD Kft. E–229389.
MSZ EN 13279–1.

Tárolás, eltarthatóság

Zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5°C – +25°C között).

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva letölthető dokumentumok.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.