Kérdezze munkatársunkat: +36 29 / 320 264

Kingstone Gips Glett 0-10 extra fehér glettelő és hézagoló gipsz

A Kingstone Gips Glett 0-10 extra fehér glettelő és hézagoló gipsz egy gyárilag előkevert fehér, beltéri, nagy szilárdságú glettelő gipsz 0–10 mm vastagságig.

  • Cikkszám: 6221
  • Elérhetőség: Rendelhető, nincs készleten
  • Gyártói cikkszám: 6221
  • Gyártó: King Stone
  • Kiszerelés: 20 kg-os zsák
  • Minimum rendelhető mennyiség: 1 20 kg-os zsák
  • Ár: 3.607 Ft,-3.246 Ft,-

Kingstone Gips Glett 0-10 extra fehér glettelő és hézagoló gipsz

Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz, melynek következtében repedés- és zsugorodásmentes felületet ad. Festhető és tapétázható, kizárólag beltéri felhasználásra.

A megadott Kingstone Gips Glett 0-10 extra fehér glettelő és hézagoló gipsz ár a 20 kg-os zsákra vonatkozik.

Műszaki adatok

Anyagigény0,8–1 kg/m2>/mm/réteg. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés10 l csapvíz 1 zsák/20 kg glettanyaghoz
7,5 l csapvíz 1 zsák/15 kg glettanyaghoz
2,5 l csapvíz 1 zsák/5 kg glettanyaghoz
Bedolgozási idő60 perc
Kötési idő kezdete80 perc
Rétegvastagság0–10 mm/réteg
Csiszolhatóság8 óra, rétegvastagságtól függően
Átvonhatóság8 óra, rétegvastagságtól függően
Hőmérséklet+5°C – +25°C között
PáratartalomA megadott értékek 42%-os relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek
Kültéri / beltériKizárólag beltéri felhasználásra ajánlott
Tűzvédelmi besorolásA1
Kiszerelések5 és 20 kg-os zsákokban kapható

Felhasználási terület

Gipszkarton lapok, simított alapvakolatok, pórusbeton, beton falak és mennyezetek gletteléséhez, valamint hézagoláshoz és felületi egyenetlenségek megszüntetésére üvegszövet háló és bandázsszalag felhasználásával. Belső térben, alacsony a páratartalmú helyiségekben. 

Az alapfelület jellemzői

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről, a repedéseket szélesítsük ki ék alakúra.

Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a glett nem alkalmazható.

Alapozás

Amennyiben a felület nagy nedvszívású, a glettelés megkezdése előtt szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére.

Feldolgozás módja

A 0–10 GIPS GLETT-et öntsük a szükséges vízmennyiséghez, keverjük alacsony fordulatszámon csomómentesre keverőgépbe fogott fúrószárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át. 0–10 mm rétegvastagságba húzzuk fel egy rétegben, rozsdamentes glettvassal.

Az első réteg teljes megszilárdulása után (8 óra) vihetjük fel a következő réteget. A bekevert anyagot javasolt kb. 60 perc alatt felhasználni.

Feldolgozás módja

+5 °C alatti felületi és léghőmérsékletnél a glett nem használható. A glett száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad.

A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és mennyezetfűtés esetén a fűtésrendszert a glett teljes szilárdulásáig TILOS üzemeltetni. A termék felhasználása szakértelmet igényel!

Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat!

A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítések, termékszabvány

ÉMI TÜV SÜD Kft. által kiadott 2008/2–00127.
MSZ EN 13279–1.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.